Juurimusiikkia suomeksi suomalaiselle sisulle ja sielulle

...

Wasel & The Weasels esittää countryn ja bluesin varhaisilta juurilta ammennettua, suomen kieleen sovellettua, sovitettua ja uudelleen sävellettyäkin materiaalia vanhasta Ameriikasta, eli... juurimusiikkia suomeksi suomalaiselle sisulle ja sielulle.

"Vuonna 2022 julkaistiin valtava määrä hienoja uusia kansanmusiikkilevyjä. Mitä helmiä niiden joukosta löytyy?"
"Yksi tällainen helmi on Wasel & The Weaselsin debyyttilevy joka myöskin kantaa yhtyeen nimeä. Mun Sevrolee on Wasel & The Weasels yhtyeen loistolevyltä, jossa Yhdysvaltojen juurimusiikki sulautuu suomalaiseen mielenmaisemaan ja tuottaa siinä sivussa hersyvän humoristisia kappaleita."

"Mitä hauskin ja oivaltavin yhdistelmä suomalaista sisua ja amerikkalaista juurimusiikkia ... Kuuluu paitsi omaksi asti opiskeltu oldtime juurimusiikki, myöskin se, miten sama asenne, huumori ja toisaalta koskettavuus voi soida suomalaisesta kulttuuriperinnöstä ammentaen ... Kuvastossa on tappajahauen lisäksi muun muassa hölmölää, ukkopekkaa, alahärmää ja runolaulumittaa ... Lempeän humoristista sanoituksista vastaa Arar."

— Amanda Kauranne, Sydänjuurilla

"Kymmenisen vuotta toiminnassa ollut kotimaisen oldtime-osaston vakionimi siirtää debyyttilevyllään varsin perinteikkäät amerikkalaiset teemat ja tunnelmat sujuvasti suomalaiseen kuvastoon sopiviksi ... Wasel Ararin johtamalla pumpulla on sekä tietoa että taitoa tällaisen musiikin tuottamiseen."

— Antti-J Janka-Murros, Kansanmusiikki-lehti

...

"Jo levyn pienen asteen hitin maineen saanut vuoristolaishenkinen kalanjallitusralli Tappajahauki tuo uuden kaivatun luvun suomalaiseen roots-kaanoniin... ...Veitikkamaiset lyriikat on saatu istutettua taitavan sanankäyttäjän käsissä sujuvalla tavalla osaksi amerikkalaista tarinankerrontatyyliä... ...Samaan kyytiin kelpaavat siten myös kohtalokas häjytarina Heidin mä surmasin kylmiltään sekä lähes psykedeeliseen jousisooloryöpytykseen eskaloituva yhden soinnun "esiboogie" Runskin tyttö... ...Jonkin asteen maanisuus uhkaa tarttua loppumetreillä kuulijaankin... ...Wasel & The Weaselsin musiikki on teknisesti taitavaa ja aivan omanlaistaan suomalaisamerikkalaista kansanmusiikkisynteesiä, joka on humoristisen ja helposti lähestyttävän pohjavireensä ansiosta valmista kauraa asetettavaksi tarjolle myös laajemman käyttäjäkunnan pitopoytään."

— Blues News, Pete Hoppula

“Kovin juttu mitä olen aikoihin kuullut!”

— Tommi Viksten
(Emma-palkittu vuoden tuottaja, mm. J. Karjalainen, Tuomari Nurmio, Kauko Röyhkä, jne., etc.)

"Helsingforsbandet Wasel And The Weasels har specialiserat sej på old time music-gengren som är besläktad med bluegrass och en del övrig nordamerikansk folkmusik. Debutalbumet består av gamla sånger från Appalacherna som sångaren -och mandolinisten Wasel Arar översatt till finska så att de passar den finska folkmusikjargongen. Låtarna är både humoristiska och djupsinniga och de spelas virtuost på enbart akustiska instrument."

— HBL,Jazz, opera, punk och samtidsmusik är några genrer som förgyllde musikåret 2022

"Tämä albumi on mielenkiintoinen, jännittävä ja kiehtova tapaus ... aika huimaa hommaa, niin soitannollisesti kuin muutenkin!"

— Kantritohtori Teppo Nättilä

"Hieno levy, hyvä bändi!"

— Bluesministeri Esa Kuloniemi

...

Bio

Ronskisti vaan vasel‑än‑tö‑viisels, syntyi vuonna 2012 Ankkurin legendaarisissa jameissa. Meno oli niin kova, että syntyi heti päätös jatkaa ja niinhän me jatkoimme. Musiikkimme on vanhasta Amerikasta countryn ja bluesin esihistoriasta ammennettua, sovellettua, soviteltua ja uudelleen sävellettyä materiaalia. Laulujen tarinoissa kuuluvat usein niin rautatiet, metsätyömaat, kaivokset ja kulkurielämä, kuin myös entisaikojen maanisen addiktoitunut suhde ruokaan ja juomaan. Näitä perusteesejä noudatamme tietysti myös lauluissamme, mutta... Kun vanhan Amerikan musiikkia tutkii tarkemmin, käy usein ilmi, kuinka surkuhupaisia niiden sanoitukset osaisivat suoraan suomeksi käännettynä olla. Komiikkaa ei englanniksi välttämättä heti miellä, sillä onhan amerikkalaisuus olevinaan niin kovin ”cool”, olivatpa sanat mitä tahansa. Siksi mielessäni pyöri ajatus yrittää tavoittaa tarinoiden ydin suomalaisesta näkökulmasta ja niin eri lähteistä poimien niistä syntyi juurimusiikkia suomeksi, suomalaiselle sisulle ja sielulle.
     —­— Wasel, 15.6.2022

Wasel Arar: laulu, mandoliini, kitara, lusikat
Marja Zilcher: laulu, viulu
Klaus Hurskainen: banjo
Juho Kyyhkynen: kitara
Jani Snellman: kontrabasso

...

CD, paita, kassi...

Aiemmin sanottiin:

”Kun ainoa tapa kuulla musiikkianne on tulla keikoille, niin onhan bändillä sellaista salaperäisyyden auraa päällään.
Aitoa wanhan ajan meininkiä!"

Kun debyyttilevymme julkaistiin Kaustisella 2022 siellä kuultiin jonkun sisään pyrkiessään toteavan:

"Täällähän on väkeä kuin herätysjuhlilla!"

Musiikkiamme saattaakin ehkä olla jopa helpompi kuulla levyltä kuin mahtua mukaan keikalle!

Vältä ongelmat tilaamalla heti itsellesi oma CD! Tilaa samalla Weasels-paita ja Weasels-kassi! Käy tykkäämässä myös Facebook-sivuamme ja tarkasta samalla tulevat keikat!

Wasel & The Weasels CD 20€, paita 20€, kassi 12€, tai kaikki yhdessä 50€! Tilaa nyt lähettämällä sähköposti tällä linkillä! Kirjoita viestiin nimi ja toimitusosoite sekä mitkä näistä Weasels-aarteista itsellesi haluat. Postikulut lisätään päälle.

...

Keikat

2024

8.6.

Rootsinpyhtää Bluegrass, Strömforsin ruukki, rootsinpyhtaa.fi


                   Tallinmäki 14.15


29.6.

Haapavesi Folk, haapavesifolk.com


                   Verstas 23.30


6.7.

Kymikantri, kymikantri.com


                   Pihalava 17.00


12.-13.7.

Kaustinen Folk Festival, kaustinen.net


                   Perjantai 12.7. Kalliokrouvi 19.45


                   Perjantai 12.7. Pelimannitalon kahvio 22.15


                   Lauantai 13.7. Troka 14.00


                   Lauantai 13.7. Mondo 23.00


                   myös kera Tyler Two with Steve Rosen


                   ja tietysti puskasoitoissa koko viikon (watch this space)


17.8.

KaukasEloFolk, kaukaselofolk.fi


                   Pihalava 19.30